IQ Wifi6 Mesh Router (IQWF6-EU)

SKU: 218067

Omschrijving

IQPanel4 Wifi6 Mesh router

 

De Qolsys IQPanel4 Wifi6 Mesh router is een state-of-the-art router die zowel IPv4 als IPv6 ondersteunt en heeft maar liefst drie (3) netwerk partities ingeschakeld. Er is een Guest Network, een Main Network en een Security Network partitie. Elke partitie ondersteunt zowel 2.4 GHz als 5 GHz WIFI en het apparaat heeft altijd bandsturing ingeschakeld. Dit betekent dat apparaten automatisch tussen de twee netwerkbanden worden geschakeld, afhankelijk van welke WIFI-band de beste prestaties biedt voor elk afzonderlijk apparaat.

 

De meeste routers bieden een primair netwerk en een gastnetwerk, maar de IQ WIFI 6 onderscheidt zich met zijn extra  (derde) Security Network. Door alle WIFI-apparatuur met betrekking tot het beveiligingssysteem op het Security Network te plaatsen, kan de dealer de gegevens voor deze partitie controleren en ervoor zorgen dat deze niet, al dan niet per ongeluk, worden gewijzigd. Dit betekent dat de aan het beveiligingssysteem gekoppelde apparatuur verbonden blijft en namens de klant kan communiceren.

 

De uitgebreide lijn camera's en Qolsys alarmpanelen van Alarm.com verhuizen automatisch naar het Security Network als ze in eerste instantie zijn ingesteld via een van de andere partities. De alarmdealer kan de IQPanel4 Wifi6 Mesh router op afstand configureren en problemen oplossen via het Alarm.com Partner Portal of de Mobile Tech app. De eindgebruiker kan zijn netwerk ook zelf op afstand configureren via de Alarm.com klantenwebsite en/of iOS of Android App. Zo kan iedere bevoegde gebruiker dus eenvoudig een WIFI probleem oplossen. Lukt dit niet dan kan de alarmdealer op afstand helpen.

 

De IQ WIFI 6 kan als parallelle netwerkconfiguratie worden aangesloten op een bestaande router en biedt op deze manier een extra beveiligingslaag voor iedereen die probeert uw apparaten van buitenaf te hacken. Als u de IQPanel4 Wifi6 router parallel gebruikt, zal het bij een latere verandering van een hoofdrouter, bij alle aangesloten WIFI-apparaten die via de Wifi6 router zijn aangesloten, zijn alsof er niets is gebeurd.

 

Door zijn Meshnetwerk heeft het een dekkingsgebied van ongeveer 457㎡  per punt en er kunnen maximaal acht (8) verschillende knooppunten worden gebruikt. Eén knooppunt, meestal de IQPanel4 Wifi6 Mesh router, fungeert als controller en maximaal zeven (7) IQ WIFI-apparaten fungeren als agents. De panelen IQ Panel 2 & 2 Plus, IQ Panel 4 en IQ4 Hub kunnen allemaal worden gebruikt om de IQ WIFI 6 lokaal te configureren, zolang ze elk de laatste versie van hun respectievelijke firmware hebben en zijn aangesloten op de IQPanel4 Wifi6 Mesh router of het IQ WIFI-netwerk.

 

De Qolsys IQ WIFI 6 is écht next-level. We raden je aan om hem te bekijken en als je in de markt bent voor een nieuwe router met veel functies en de nieuwste technologie, probeer hem dan eens!


Specificaties

{}