FAAST LT aspiratiesysteem met 1 kanaal en 1 laser

SKU: NFXI-ASD11

Omschrijving

FAAST LT aspiratiesysteem met 1 kanaal en 1 laser


De FAAST LT is een aspiratiesysteem van het merk Notifier. Een aspiratiesysteem is een aanvulling op de analoge brandmeldinstallatie. Het is een variant detectiesysteem waarbij lucht continu wordt opgenomen. Eerst gaat de lucht door een filter om stof en andere vervuiling af te voeren, daarna komt de lucht in de detectiekamer en wordt deze gecontroleerd. Zodra er rookdeeltjes in de lucht zitten worden deze direct gedetecteerd door de laser. Een aspiratiesysteem is een erg betrouwbare manier van detecteren en een brand wordt vrijwel direct ontdekt. Vaak wordt deze manier van detectie ingezet bij speciale situaties zoals bij extreme temperaturen.


De NFXI-ASD11 is een aspiratiesysteem voorzien van 1 kanaal en 1 laser. 1 kanaal betekent dat er één aanzuigpunt is van het systeem en één detectiekamer waarin de lucht wordt gecontroleerd. In deze detectiekamer is 1 laser aanwezig. Voor grotere installaties is het mogelijk om een aspiratiesysteem met meerdere kanalen te installeren of meerdere lasers voor dubbele verificatie. Het aspiratiesysteem moet altijd los gevoed worden en wordt gekoppeld via een M710 bewaakte lus module met ingang. Om een aspiratiesysteem op te leveren moet dit altijd getest worden met een proefbrand.


De aspiratiesystemen van Notifier zijn niet standaard op voorraad en worden op aanvraag besteld.

Specificaties

{"3":{"label":"Camera","order":"1","attributes":{"CUSTITEM_BHS_MERKEN":{"label":"Merk","value":"Notifier","order":"1","tooltip":"Dit veld geeft de merknaam van het product weer."},"CUSTITEM_BHS_BRAND_PROT":{"label":"Protocol","value":"CLIP","order":"3","tooltip":"Dit veld geeft het protocol van het product weer"}}}}