Notifier

Notifier is een grote fabrikant op het gebied van brandinstallaties. Zij streven naar servicegericht werken en de hoogste productkwaliteit. Als pioniers van de ontwikkeling hebben zij zich meermaals bewezen met innovatieve producten. Op het gebied van brandinstallaties en brandpreventie zijn ze één van de meest vooraanstaande producenten in de wereld. Naast conventionele en analoge brandmeldinstallaties, bieden ze gasdetectie, sprinkler- en aspiratiesystemen. Al de producten van Notifier voldoen aan de keurmerken wereldwijd, CE, Bosec, VdS en LPCB. 

Li-Ion Tamer

 

Lithium-ion accu's leveren het vermogen en de energiedichtheid die nodig zijn voor veel van de hedendaagse energieopslagbehoeften. Om deze reden worden lithium-ion accu's gebruikt in accu systemen in een breed scala van markten. Li-ion Tamer® batterij monitoring systemen zijn ontworpen met de flexibiliteit van deze markten in het achterhoofd. De werkingsprincipes van de monitoring systemen zijn toepasbaar op alle lithium-ion batterijen, vormfactoren en batterij systeem lay-outs; ze werken ook onafhankelijk van de operationele toestand van de batterijen en kunnen zelfs waardevolle monitoring van batterijen tijdens transport en opslag bieden.

 

Li-ion Tamer® is ontworpen om de veiligheid van uw batterijsystemen te verhogen en kan worden geïnstalleerd op een groot aantal integratiepunten in uw ontwerp. Off-gas begint als gassen die in individuele cellen ontstaan als gevolg van exotherme reacties die beginnen op te treden als gevolg van interne problemen in de batterij of externe misbruiken. Het vrijkomen van deze gassen is de eerste fase van een batterijstoring die zich kan uitbreiden tot de batterij begint te roken en in een volledig ontwikkelde thermische runaway terechtkomt. De mogelijkheid om de gassen te detecteren is een signaal dat in staat is om vroegtijdig te waarschuwen voor een eventueel cel falen en kan acties mogelijk maken die kunnen helpen om de effecten van het batterij falen te beperken. Li-ion Tamer® producten zijn ontworpen voor detectie en bescherming van individuele modules tot en met geïntegreerde oplossingen op kamer-niveau.

 

Het is algemeen bekend dat de gevaren van een Lithium-Ion-brand groot zijn. Door oververhitting kan de chemische inhoud van de batterijcel explosief tot ontbranding komen. Hierbij kunnen steekvlammen ontstaan en delen van de accu kunnen als projectielen wegvliegen. Omdat de batterij van binnenuit moeilijk te koelen is, én omdat door de chemische reactie zelf zuurstof aangemaakt wordt, is de brand nauwelijks te blussen. Daarbij komen er tijdens brand vele schadelijke stoffen vrij. Het is dus met de Li-Ion Tamer dus mogelijk om een evt. brand te voorkomen. Dat is dan ook meteen waarmee deze “temmer” zichzelf onderscheidt; Hij detecteert als enige voortijdig de signalen van een naderende batterijbrand. Als je bij de detectie van deze signalen meteen actie onderneemt kan dus een fatale brand voorkomen worden.

 

 

 

 

NOTIFIER INSPIRE™ 

 

De NOTIFIER INSPIRE™ is een schaalbare oplossing met één paneel die eenvoudiger te installeren en te gebruiken is, en die de efficiëntie van de technicus aanzienlijk kan verbeteren. Aangeboden in een standaard voorgeconfigureerde behuizing, wordt de NOTIFIER INSPIRE™ E10 geleverd met één signaallijnmodule ter ondersteuning van 318 intelligente adresseerbare apparaten. Er kunnen maximaal twee extra signaallijnmodules worden toegevoegd, waarmee de capaciteit wordt uitgebreid tot 954 intelligente adresseerbare apparaten op drie signaallijncircuits. De E10 kan worden geconfigureerd met slechts een paar apparaten voor toepassingen in kleine gebouwen of in een netwerk met veel apparaten om grotere toepassingen te beveiligen. De NOTIFIER INSPIRE-serie kan ook worden geïntegreerd met het Connected Life Safety Services (CLSS)-platform via de CLSS-gateway, waardoor connectiviteit met centrale post, cloud en mobiele toepassingen mogelijk wordt.